Saturday, September 17, 2011

HAI ORANG-ORANG FACEBOOK

ASSALAMUALAIKUM~
selamat hari raya kepade yg tgh bace blog ni.  
*kalau ade yg bace la. 
mesti ramai yg post kat facebook tak tau
nk pegi open house yang mne satu lha, duet raye bnyk sgt la, 
perot boncit mkn ketupat la. macam2!
tapi ape yang aku nk cite ni pasal org2 yang baru nk belaja mengeje.
tanpa segan silu tulis pulak dkt FACEBOOK.
ade geng lagi! pergghhh! 
sebelom korang bace dan tgk, bnyk2 la beristighfar yee.
amek air smbhyg dulu. tenang kan hati. :))
1 , 2 , 3!

aku slalu la jgk bace status org. 
ade yang best, ade yg syok sendiri, ade yang begado.
bnyk isu semase kat facebook ni. 

*sorry, gmbar tk jelas! 
best kan?

yang ni aku tak paham knp dgn die.

yang ni BM die sure dpt A++

untong la boyfren die~


fyuhh~ bahase die PERFECT!

huh! bepeloh aku bacee. 
sape2 yg nk belaja bahase drg tu, selalu2 la bace status
org yg mcm ni. 
bukan tak bagos, cumeeee...
hmm, pape je la. 
kepade pelajar2 skolah, waktu BM jgn tido tau!
merayau ke, berangan ke.
nnti nk tulis status tk tau nk tekan ap.

tapi, gmbar yg last ni mmg aku rase nk gelak!
ramai jgk yg buat mcm ni kn? 




HAHA. 
time kaseh kepade yan sbb bgi information kat aku tadi.
:DD
btw, harap tade sape yang terase k! 

Saturday, April 16, 2011

SCANDEL ITU BEST

say NO to boyfriend
but
say YES to scandel.

macehhhh~


Thursday, February 24, 2011

CERITE INDON BUAT AKU RASE NAK BUANG TV JAOH-JAOH!

hoh! 
sape pengarah cite indon niyh?!
knp nak kne buat yang baek tu mcm malaikat?
yang jahat tu macam iblis?
haiyaaa..
aku rase nak terajang je bantal2 yang ade kat seblah. 



ok
cite niyh mmg macam lahanat.
si CAHAYA ni ibarat pompuan yang paling baek dlm dunie.
ade je bende tak kne. 
haish!
ade je org yang tak suke kat dye.
dari pade tak becinte sampai dah kawen,
sume bende dye tunjuk.
dah macam DAIRY CAHAYA!
tolong jgn siarkan lagi.
dah nak dekat setaon cite niyh sebati ngan tv.





cite niyh pulak femes sbb ade galang yang kacak.
kekadang tuh kalaw tgh tgk tebayang kirana tu aku.
ckp dlm hati *knp lha kaw kacak sgt*
hyep! jgn berangan.






hai baim wong *delvin*.
awak baek lha. 
aku tgk cite niyh ponn sbb marshanda gorjies.
sbb sbb aku rase nak terajang tv laju-laju adelah,
1. knp org yang nak tau tak boleh tau?
2. knp kalaw org baek selalu tak dapat jumpe bende yang dye nak?
3. knp yang jahat selalu dpt halang?
4. knp ambek pelakon MELAYU?!!!!!!!!!!!
5. knp knp?!




hai baim wong lagi. 
awak sgt hensem berade dlm blog saye.
*.*
ok. sekarang kembali pade asal.


cite pasal KEJORA.
knp dye menangis buat aku rase nak hentak kepale kat lantai?
knp dye niyh tade rase nak mempertahan kan diri?
knp dye perasan baek?


BINTANG pulak.
knp dye niyh macam org kne pukaw?
knp dah kne kurung boley lepas pastu kne kurung lagi?
tak reti lari jaoh2?
indon kecik kea?
tak jumpe kak FATIN LIYANA?






orang-orang JAHAT.
knp mate kne bulat?
knp kaw sgt tangkas?
knp kaw selalu ade jln penyelesaian?
knp kne seksi?
knp nak harta org laen padehal kaw kaye?
knp kuarge tiri selalu jahat?
knp kaw selalu buat bende yang betol?
knp lha kaw niyh buat aku marah?


NENEK dlm cite niyh.
satu soalan.
KNP MUKE KAW MACAM HANTU?


persoalan utk aku.
knp aku tgk cerite-cerite niyh?
sbb aku nak tau ending dye macam mne.
sbb aku nak tgk pelakon2 yang kacak.







*maaf indon*
heee~







Wednesday, February 23, 2011

HAPDET SELALU SAPE YANG NAK BACE?

bak kate Ben Ashaari dan WaveX; BLOG AKAN MATI, PEMBACE AKAN LARI.
kate kate semangat tu mmg betol *untuk blog yang femes je lha*
kalaw blog aku dan yang laen2 yang hanye ade 2-19 followers, hanye utk santapan komputer.




kecewa: tanak pandang!



kalaw korang selalu bukak blog dye mesti korang kenal gamba niyh.
^.^


kalaw blog hapdet selalu, nak cite pasal ape?
1. kne marah ngan mak sbb tido balek lepas solat subuh?
2. kne buat keje rumah tanpa hentak- hentak?
3. tgk cerite DOLLAH HAPAK sambil nanges?
4. baru lepas nyanyi lagu ENJIT-ENJIT SEMUT dengan abg?
5. maen TENG-TENG gune basikal?


haiyaaa. aku rase sgt terhine dgn kate-kate membine semangat tuh.
tapi bile bace sampai habes,
ade betol jgk. sbb BEN ASHAARI cakap;


" Satu pembaca boleh menghasilkan sepuluh pembaca yang baru, bergantung kepada kreativiti kita untuk menarik mereka "




anak jiran atas. 


hah! itu yang aku rase semangat tanak hapdet lagi. 
jumlah komen yang paling aku rase kembang ya amat 10.
yang laen 0-3. 


nilai murni: hapdet lha selagi ade intenet. 









Thursday, February 17, 2011

CONTEST 'SI MANIS BERBAJU KURUNG'

 masok contest adelah feberet aku.
jadi tanak cite panjang.
aku nk masok contest yg di anjur kn oleh:
HAJI hokeyy!
kalaw korang nk join pon boley.
baju kurung ye!
bukan baju renang
mahuponn kain batik.
jadi kalaw nk information selanjut nye sile ke
blog beliau.



hah!
akak niyh nak SATU je gambar.
jadi letak SATU je lha.



tu dia, tu dia, tu dia!
*sile gune tone yg sesuai*


gambar rajah di atas seperti yg anda anda dah kenal.
gambar niyh telah membuat aku rase bangge.
atas sebab 'aku' di dalam gambar nmpak KURUS!!!!!!
jadi sile puji.



jadi. 3 orang rakan yg malang sbb kne tag ialah:


ok. sekian lha hujah saye~

Monday, February 14, 2011

GANTUNG LUAR DI ALAM SENTRAL

sabtu, alam sentral, 12 p.m: 

keluar bersama org yang aku sayang.
hah!
bukan my hubby hokeyy!
ape kes kuar ngan hubby, dose tau!
kan setazah dah ceramah.
tanak dgr lari~

wahh, nak cerite niyh.
aku kuar ngan BFF haku, kali kedue jea.
korang hairan kan.
dah dah, jangan kerut dahi.
dah mcm nanny aku.

ok, aku tanak cite bnyk.
nk tunjuk gambar jea












biase lha, gadis tangkap gambar dlm toilet~









my BFF!









the happy ending!

^.^




Friday, February 11, 2011

CONTEST BERGAYA DENGAN DRESS

Contest yang hebat mcm niyh lha harus sertai.
aku rase aku dah bnyk pakai dress,
tapi bile tgk balek
satu dress jea yang aku penah pakai.
aku gile dress niyh sbb aku tgk cite tiramisu.
melor punye pasal lha aku gile.


korang join lha. 
tapi jgn lebeh lawa dari aku.
*gurau kasar namenye.

korang just follow
letak gambar pakai dress
tapi tulis tema lha ye
tggl kn link
dan utk maklumat lanjut
sile ke blog beliau


so, ini lha dress yang tak serupe dress
 so tema dye

COLOURFUL!
atau
WARNA-WARNI!






ok. 
itu sahaje gambar aku.
aku tak berharap menang.
tapi aku berharap dpt hadiah.
hah! 
nampak nampak.
permainan ayat aku agak ganas.


so, korang join lha kalaw boley.
hadiah dye mmg best!
kalaw korang menang,
bagi aku shawl.
terima kasih~

Tuesday, February 8, 2011

HALAL DATING?! HOI, KAW GILE KE.

hah.. nampak nampak. entry kali ni agak memberangsangkan.
  aku mule mule bace pon dah tersenyum mcm org takde life. 
huh. dgn gagah aku bace jgk utk mendapat kn kepastian.
  walaupon buku tuh  ber bahase inggeris tapi buku tuh mcm buku Asuh.hahaha. jadi aku tertarik dan terus menarik buku utk membaca.
  lepas menarik aku buat teh tarik utk lebih khusyuk.
dan kemudian nye aku merepek. ok cukup.
  tapi yang hebat nye korang tau sape yang beli?
abg aku yg beli. cayalahhh! bangge aku.

first tajuk:   NO SECRET, FAMILY NEEDS TO KNOW.


bukan nye dosa pon jumpe 'hubby' korang.
just jgn lha jumpe berdua-duaan.
aku tau korang slalu jumpe kat belakang sekolah lha,
jumpe kat shopping mall lha,
jumpe kat depan umah lha *ok yang itu berani.
aku tau sume tuhh sbb aku tlg teman kn kawan aku dating.
hebat kan aku. biase lha mencari pengalaman.
mengikut Nabi Muhammad S.A.W
bile lelaki dan perempuan berjumpe  hanye berdua,
Syaitan akan menjadi org ketige dan
buat party besar besaran kat tandas yang kacak.






no dating without parents' approvals mahupon cop mohor .


hah. itu agak ganas.


tajuk kedue: DATE IN PAIRS


bukan lha name nye date kalaw kat tgh2 tu
 ade kawan sejati korang yg sanggup teman mcm aku.
*tengah-tengah yeee.


ape kate korang dating dalam Group.
kalaw dating dlm group tak lha dorang dapat tau 
yg korang niyh sebenar benarnye kapel.
hah. bijak tak buku niyh?
takde lha terjadi peng tuduh-tuduhan,
peng rampas-rampasan
seperti hanye laki tuh ialah
 lelaki khayalan tingkat tinggi korang.




jadi, kalaw korang tanak dosa yang sebaldi penuh nye.
sile lha mencuci hati korang 
dan dgn segera  amek fon sekarang!
tulis 'saye nk putus dgn awak! saye tanak dosa'. 
dan ini lah akibat nye lepas putus.





before

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

after


tadaaaaaa...
this is the happy ending!


dush dush dush
*tumbuk jarak jaoh*
terima kasih~

Saturday, January 22, 2011

PIANO BERMAIN

 SALAM~

 Kisah ini bukan mengisah kan 2 alam atau khurafat.
Uhuk-uhuk. Ini kisah tentang seorang budak bermain piano.
Bile budak bawah umur dapat main piano dan tahu satu lagu.
Hah! Ni lha jadik nye. Semangat post kat blog.
*walauponn dapat tahu sekerat jea.
 Bangga lha jugak. Siap amek kelas lagi waktu mlm.
Ade lha kne marah sikit-sikit. Ni nak rakam video ni ponn kne marah.
Banyak sgt salahnye. Untuk pengetahuan, ini video yang kea '184'. 
*that is tipu

 VIDEO
video
video ini di terbit kan di rumah yeee. bukan mana-mana shopping mall
aku bukan budak kecik yang suke tunjuk hebat di sane.


Amacam? Bunyik macam dainasor mintak hutang kan. 
Maaf lha kepade pihak lagu She's Gone. kite kan dah sign kontrak
untuk hancur kan lagu masing-masing. 
Dapat maen piano niyh terase macam Yuna pulak.
Try lha jugak nak maen lagu CINTA SEMPURNA.
Tapi cikgu saye sibok. Dye ad kes nak kne selesai kan.
Kalaw korang nak belaja, korang kne tebal kn telinge,
tggu kat depan pintu tandas sebulan,
makan gune kaki, belikan hp BLACKBERRY untuk dye.
InsyAllah dye sampai tanpa bayaran.

GAMBAR 1



GAMBAR 2

Video        : Tangan itu ak punye.. *muke lps kne marah bnyk kali
Gambar 1 : Guru yang mengajar.. Grrrrr~
Gambar 2 : Itu bukan piano aku..

aku tahu tak lazat aku maen. tapi ak nak jugak jadi yuna! hahaha~

*maaf atas gangguan lagu good bye baby. 

Macehhh kerana sudi melihat Pilot bermain piano.
macam harr**




Sunday, January 16, 2011

CONTEST BLOG PALING COMEL!

Uhuk uhuk.

-.-'

Contest lgi... Hyep! Tapi ak yakin kali niyh.
Bkn yakin utk menang, Tapi yakin utk masok contest lgi.
Hah! Nmpak nmpak. Bkn main semangat lgi.


Dari mate kasar korang nmpak ap?
Hah! Ak tau korang nmpak hebat.

Dah dah..tamao taip bnyk2.
kalaw korang rase blog korang cukop menawan.
cukop kacak. penambahan hensem.masok lha contest niyh.

Syarat-syarat:

1.Wargenegara Malaysia <DONE>
2.Semua jantina diterima<DONE>
3.Ada blog.. Tade blog di kick <DONE>
4.Harus follow blog tuan contest. Kalaw tanak follow ponn tape<DONE>
5.Tag empat org rakan.<DONE>

DUET MENANTI OKEY!

Tarikh tutup: 5.2.2011

aku mahu mengTAG empat org:

Friday, January 7, 2011

JEJAKE HAMPEH !

entry kat atas menunjuk kn ak sgt kesall dgn laki zaman skarang . dgn bermodal kn enset SONY ERICSON ex enset abg ak tetibe bunyik lha ia di suatu ptg . naek lha nombo yg tak dikenali , 01253770** .


ok , ak tidak hairan mungkin salah hantar . 5 minit pastu , salam , hai dah mkn ? ak ponn dgn berang menjawab 'w'salam , ni sape eah ? salah nombo eak ?' . ayu lha konon . 
dye kate ni Z** dari Baling,Kedah . mengikot tempat tggl dye ak rase dye slalu baling enset dye dann muncul nombo ak . ouh ok . tape ak biar kn . dye sudah keje , ak maseh belajar . tumpu kn pade pelajaran .. 
mlm pastu , dye msg lagi lalu menyatakan 'boley kawan dlm msg ? boring kat tempat keje . hehe' .. pastu ak dgn ayat tersendiri lha . mule lha ak tidak layan .

dye kate dye dpt nombo niyh sbb tertekan . bukan stress ye kawan2. ouhh . itu sudah basi . busuk lak tuhh . kucing ponn tak layan lha weyhh ! 

kucing update blog ~


adeh~ nk dipendek kn cite , dlm bape2 hari dye msg ak , ak x bls ponn . so dgn rase murah hati dye g lha T**** kn ak . tenenet .. bunyik enset ak lgi . nk tau ap dye hantar kat ak ????? TOPAP ! 3 hengget jea punn . okkk . ak rase nk terajang laki niyh laju2 . 
mane dye tau ak niyh pompuan ? lelaki atau mami ? sgt mencurige knn . so ak rase ak tak salah dan tak gatal . ak ponn bgi tau lha kat mak ak . mak ak ckp jgn layan . so , mmg nyata ak tak layan . 
pastu kakak ak plak balek dri keje . ak cite kat dye jgkk . dye dgn mate terbeliak menelifon jejake yg basi uhh . 
dgn suare yg gembire sbb ak telifon dye ponn jwb . then dorang ponn berbicare dgn loghat kedah . ak bgi tau yg LAZAT je lha yea .
 umor jejake niyh 28 taon . umor ak baru form 2 . dye niyh ingat ak tgh keje . mmg bijak lha dye . ak mmg keje tpi cuci pinggan kat dapo lha . 

adek bukan,kakak ponn bukan 

adeh~  dgn berakhir nye perbicaraan dorang , sempat lgi jejake niyh tnye dah mkn belom . so , kakak ak rase 
tak pntg dgn laju dye memberi salam dan end call .
 lps abes uhh . dgn nafas yg agak panjang dan berbau sikit dye pulakk yg ckp kedahh ngan ak ..
waduhh ~ ap dah jadi niyh ? gelak guling2 ak dlm bilik . so , tu je lha yg dpt ak cite kn pasal jejake hampehh niyh . 

sekadar bayangan wajahnye . hahaha
p/s : tgh menari2 menghalaw nyamuk 

Tuesday, January 4, 2011

My Header Contest

adakah ini contest ? yeah !! ini sememang nye contest pertama yg ak masuk . waduh waduh . tak tido mlm ak buat header yg terSOMTEL . hee~ header ak x sehebat korang yg sememang nye hebat . ak umur agak mude utk masuk contest niyh . bile ak bukak jea blog akak niyh , ak tros cepat2 masok . ok . itu tipu . sebenarnye kakak ak yg bgi cadangan soh masok . 



akak ni ponn comel jgk . *wah , amek hati nmpak . oh tidak . ak menaip dgn rase ikhlas di hati . time kasehh lha akak sbb buat contest sebegini rupe . sgt bijak ! 

ni lha Header yg ak nk taroh kn . wah , mengancam lha bunyi dye . 


erkk . tidak lha secantek mane kn kn . lgi ponn ak bgi satu jea Header sbb ak dah kekosongan idea . kakak ak ponn dah tdo . so , ak tau ia tdk hebat . -.-' . mencube hnye free kn ? so , ak cube lha .

antare syarat2 nye kne mengundang 3 rakan . so ak nk mengundang 

p/s: 100 juta menjadi 100 kredit . hebat tak ? :))

Monday, January 3, 2011

KALAW LHA ADE 100 JUTA .........

lokasi : rumah berjiran kan hanjeng
masa  : subuh subuh bile tggl bpe org jea yg on9

knock knock knock .. assalamualaikum kum .. kum ..

dgn baju pinjam kat man sewel , muke busuk , mata lebam , mulut berbuih korang pegi lha bukak pintu ... bukak bukak jea pintu ...

ANDA MENANG 100 JUTA !!!!!!! pom ... pom ... pom ... *bunge api meletop

paparazi dari UK dtg umah korang semate mate nk tgkp gambr letak kat peti ais nk tunjok kat ank bini . korang ponn dlm keadaan maseh ngigau berlegar2 dlm bilik air nk terkencing . kluar jea dari bilik air dorang sume dah balek meninggal kn cek 100 juta atas lantai berlapik tikar import dari tgn nenek . korang ponn teros tido balek tanpe memikir kn mase depan . sedar sedar korang ad dekat atas duet singget sebanyak 100 juta . byg kn lha mahu penoh umah pondok korang .

sebenar nye ak just nk cite kalaw ak dpt 100 juta . kalaw korang dpt , korang nk buat ap ?? beli spend bru  buat koleksi ? ganti mark yg korang amek dari abg sesuke hati ? *mcm kakak ak  . nk beli basikal berkuase tenok turbo hiasan ? ouhh , itu tdk mungkin . so ,, first thing ak nk buat ialah pegi klinik pergigian buat medical check-up pastu buat operation gigi .



                     
gigi ak niyh korang boleyy jumpe bile korang jumpe ak jea , so , mmg susah nk cari . ntah2 pihak hospital ponn kate gigi ak niyh brg dlm gue musang , so .. sebenarnye mmg tu je lha niat ak utk entry niyh , tetibe lak ad cerite yg tak penah muncul dan tetibe lak muncul dlm otak ak  . bile dah muncul dlm otak tros muncul kat blog , dan bile muncul dlm bog , muncul lha kat ingatan korang .



p/s : sesuatu yg merepek telah menghidop kn lampu dlm otak ak bile tak sekolah .
back to top