Saturday, January 22, 2011

PIANO BERMAIN

 SALAM~

 Kisah ini bukan mengisah kan 2 alam atau khurafat.
Uhuk-uhuk. Ini kisah tentang seorang budak bermain piano.
Bile budak bawah umur dapat main piano dan tahu satu lagu.
Hah! Ni lha jadik nye. Semangat post kat blog.
*walauponn dapat tahu sekerat jea.
 Bangga lha jugak. Siap amek kelas lagi waktu mlm.
Ade lha kne marah sikit-sikit. Ni nak rakam video ni ponn kne marah.
Banyak sgt salahnye. Untuk pengetahuan, ini video yang kea '184'. 
*that is tipu

 VIDEO
video
video ini di terbit kan di rumah yeee. bukan mana-mana shopping mall
aku bukan budak kecik yang suke tunjuk hebat di sane.


Amacam? Bunyik macam dainasor mintak hutang kan. 
Maaf lha kepade pihak lagu She's Gone. kite kan dah sign kontrak
untuk hancur kan lagu masing-masing. 
Dapat maen piano niyh terase macam Yuna pulak.
Try lha jugak nak maen lagu CINTA SEMPURNA.
Tapi cikgu saye sibok. Dye ad kes nak kne selesai kan.
Kalaw korang nak belaja, korang kne tebal kn telinge,
tggu kat depan pintu tandas sebulan,
makan gune kaki, belikan hp BLACKBERRY untuk dye.
InsyAllah dye sampai tanpa bayaran.

GAMBAR 1



GAMBAR 2

Video        : Tangan itu ak punye.. *muke lps kne marah bnyk kali
Gambar 1 : Guru yang mengajar.. Grrrrr~
Gambar 2 : Itu bukan piano aku..

aku tahu tak lazat aku maen. tapi ak nak jugak jadi yuna! hahaha~

*maaf atas gangguan lagu good bye baby. 

Macehhh kerana sudi melihat Pilot bermain piano.
macam harr**




Sunday, January 16, 2011

CONTEST BLOG PALING COMEL!

Uhuk uhuk.

-.-'

Contest lgi... Hyep! Tapi ak yakin kali niyh.
Bkn yakin utk menang, Tapi yakin utk masok contest lgi.
Hah! Nmpak nmpak. Bkn main semangat lgi.


Dari mate kasar korang nmpak ap?
Hah! Ak tau korang nmpak hebat.

Dah dah..tamao taip bnyk2.
kalaw korang rase blog korang cukop menawan.
cukop kacak. penambahan hensem.masok lha contest niyh.

Syarat-syarat:

1.Wargenegara Malaysia <DONE>
2.Semua jantina diterima<DONE>
3.Ada blog.. Tade blog di kick <DONE>
4.Harus follow blog tuan contest. Kalaw tanak follow ponn tape<DONE>
5.Tag empat org rakan.<DONE>

DUET MENANTI OKEY!

Tarikh tutup: 5.2.2011

aku mahu mengTAG empat org:

Friday, January 7, 2011

JEJAKE HAMPEH !

entry kat atas menunjuk kn ak sgt kesall dgn laki zaman skarang . dgn bermodal kn enset SONY ERICSON ex enset abg ak tetibe bunyik lha ia di suatu ptg . naek lha nombo yg tak dikenali , 01253770** .


ok , ak tidak hairan mungkin salah hantar . 5 minit pastu , salam , hai dah mkn ? ak ponn dgn berang menjawab 'w'salam , ni sape eah ? salah nombo eak ?' . ayu lha konon . 
dye kate ni Z** dari Baling,Kedah . mengikot tempat tggl dye ak rase dye slalu baling enset dye dann muncul nombo ak . ouh ok . tape ak biar kn . dye sudah keje , ak maseh belajar . tumpu kn pade pelajaran .. 
mlm pastu , dye msg lagi lalu menyatakan 'boley kawan dlm msg ? boring kat tempat keje . hehe' .. pastu ak dgn ayat tersendiri lha . mule lha ak tidak layan .

dye kate dye dpt nombo niyh sbb tertekan . bukan stress ye kawan2. ouhh . itu sudah basi . busuk lak tuhh . kucing ponn tak layan lha weyhh ! 

kucing update blog ~


adeh~ nk dipendek kn cite , dlm bape2 hari dye msg ak , ak x bls ponn . so dgn rase murah hati dye g lha T**** kn ak . tenenet .. bunyik enset ak lgi . nk tau ap dye hantar kat ak ????? TOPAP ! 3 hengget jea punn . okkk . ak rase nk terajang laki niyh laju2 . 
mane dye tau ak niyh pompuan ? lelaki atau mami ? sgt mencurige knn . so ak rase ak tak salah dan tak gatal . ak ponn bgi tau lha kat mak ak . mak ak ckp jgn layan . so , mmg nyata ak tak layan . 
pastu kakak ak plak balek dri keje . ak cite kat dye jgkk . dye dgn mate terbeliak menelifon jejake yg basi uhh . 
dgn suare yg gembire sbb ak telifon dye ponn jwb . then dorang ponn berbicare dgn loghat kedah . ak bgi tau yg LAZAT je lha yea .
 umor jejake niyh 28 taon . umor ak baru form 2 . dye niyh ingat ak tgh keje . mmg bijak lha dye . ak mmg keje tpi cuci pinggan kat dapo lha . 

adek bukan,kakak ponn bukan 

adeh~  dgn berakhir nye perbicaraan dorang , sempat lgi jejake niyh tnye dah mkn belom . so , kakak ak rase 
tak pntg dgn laju dye memberi salam dan end call .
 lps abes uhh . dgn nafas yg agak panjang dan berbau sikit dye pulakk yg ckp kedahh ngan ak ..
waduhh ~ ap dah jadi niyh ? gelak guling2 ak dlm bilik . so , tu je lha yg dpt ak cite kn pasal jejake hampehh niyh . 

sekadar bayangan wajahnye . hahaha
p/s : tgh menari2 menghalaw nyamuk 

Tuesday, January 4, 2011

My Header Contest

adakah ini contest ? yeah !! ini sememang nye contest pertama yg ak masuk . waduh waduh . tak tido mlm ak buat header yg terSOMTEL . hee~ header ak x sehebat korang yg sememang nye hebat . ak umur agak mude utk masuk contest niyh . bile ak bukak jea blog akak niyh , ak tros cepat2 masok . ok . itu tipu . sebenarnye kakak ak yg bgi cadangan soh masok . 



akak ni ponn comel jgk . *wah , amek hati nmpak . oh tidak . ak menaip dgn rase ikhlas di hati . time kasehh lha akak sbb buat contest sebegini rupe . sgt bijak ! 

ni lha Header yg ak nk taroh kn . wah , mengancam lha bunyi dye . 


erkk . tidak lha secantek mane kn kn . lgi ponn ak bgi satu jea Header sbb ak dah kekosongan idea . kakak ak ponn dah tdo . so , ak tau ia tdk hebat . -.-' . mencube hnye free kn ? so , ak cube lha .

antare syarat2 nye kne mengundang 3 rakan . so ak nk mengundang 

p/s: 100 juta menjadi 100 kredit . hebat tak ? :))

Monday, January 3, 2011

KALAW LHA ADE 100 JUTA .........

lokasi : rumah berjiran kan hanjeng
masa  : subuh subuh bile tggl bpe org jea yg on9

knock knock knock .. assalamualaikum kum .. kum ..

dgn baju pinjam kat man sewel , muke busuk , mata lebam , mulut berbuih korang pegi lha bukak pintu ... bukak bukak jea pintu ...

ANDA MENANG 100 JUTA !!!!!!! pom ... pom ... pom ... *bunge api meletop

paparazi dari UK dtg umah korang semate mate nk tgkp gambr letak kat peti ais nk tunjok kat ank bini . korang ponn dlm keadaan maseh ngigau berlegar2 dlm bilik air nk terkencing . kluar jea dari bilik air dorang sume dah balek meninggal kn cek 100 juta atas lantai berlapik tikar import dari tgn nenek . korang ponn teros tido balek tanpe memikir kn mase depan . sedar sedar korang ad dekat atas duet singget sebanyak 100 juta . byg kn lha mahu penoh umah pondok korang .

sebenar nye ak just nk cite kalaw ak dpt 100 juta . kalaw korang dpt , korang nk buat ap ?? beli spend bru  buat koleksi ? ganti mark yg korang amek dari abg sesuke hati ? *mcm kakak ak  . nk beli basikal berkuase tenok turbo hiasan ? ouhh , itu tdk mungkin . so ,, first thing ak nk buat ialah pegi klinik pergigian buat medical check-up pastu buat operation gigi .



                     
gigi ak niyh korang boleyy jumpe bile korang jumpe ak jea , so , mmg susah nk cari . ntah2 pihak hospital ponn kate gigi ak niyh brg dlm gue musang , so .. sebenarnye mmg tu je lha niat ak utk entry niyh , tetibe lak ad cerite yg tak penah muncul dan tetibe lak muncul dlm otak ak  . bile dah muncul dlm otak tros muncul kat blog , dan bile muncul dlm bog , muncul lha kat ingatan korang .



p/s : sesuatu yg merepek telah menghidop kn lampu dlm otak ak bile tak sekolah .
back to top